Kai nesinori parduotuvinių falenopsių


Daugelis mūsų orchidėjas pažįstame kaip tas „drugeliniais“ įvairiaspalviais žiedais, kviečiančias arčiau lentynos prekybos centre. Tai – žmogaus išvesti falenopsių hibridai, kurių genuose tiek visokių jų rūšių primaišyta, kad norint neatrinksime. Viso šito kryžminimo rezultatas yra nesunkiai namų, butų sąlygomis prisitaikantys išgyventi ir pražysti augalai, kurie nereikalauja išskirtinio dėmesio jų priežiūrai.

Hibridiniai falenopsiai

Orchidėjų kolekcininkai dažnai susidomi kitomis orchidėjų rūšimis ir falenopsių vengia, nes jų turi visi, tačiau ilgiau puoselėjant retesnių ir lepesnių augalų kolekcijas pradeda trūkti nuolatinių žydėtojų, kurie džiugina tada, kai niekas kitas nežydi 🙂

Išeitis visada yra, o viena paprastesnių – turėti kolekcijoje ir falenopsių. Visai nebūtina jų pirkti prekybos centre, kadangi norintiems kažko retesnio užsienio tiekėjai gali pasiūlyti puikių pirminių hibridų arba laboratorijose išaugintų rūšinių falenopsių, kokie auga ir gamtoje tam tikruose regionuose.

Šie falenopsiai džiugins žiedais gal ir ne taip dažnai kaip parduotuvinis hibridas, tačiau patenkins poreikį į jų priežiūrą įdėti vos vos daugiau pastangų norint sulaukti žiedų. O jeigu žiedai dar ir kvepiantys, džiaugsmo suteiks daugiau.

Keletas kilmingų hibridų iš asmeninės kolekcijos jūsų dėmesiui nuotraukose.